Multiker Cégcsoport: 1991 óta az Önök szolgálatában!

Hét-Pén: 10:00 - 16:00

Kérjen visszahívást!

Teljes körű szolgáltatások!

minőség,megbízhatóság már 30. éve!

Hívjon minket: 36 30 936 7777

Elérhetőségeinken: info@multiker.eu

Gyakran ismételt kérdések

Fűtésnél a Klíma miért nem a kondenzvíz kivezetésből folyatja a vizet hanem a kültéri egység aljából?

A fűtés üzemmódban a klíma kültéri egységében keletkezik a kondenzvíz, így az különösen a leolvasztási stádiumban a kültéri egységből folyik el, ez normális állapot. (Míg nyáron hűtési üzemmódban a kondenzvíz a beltéri egységben keletkezik amely a kiépített kondenzvíz csőben távozik).

Mért nem lehet a kültéri egység fűtéskor keletkező kondenzvízét elvezetni?

Normál körülmények és módszerek segítségével azért nem lehetséges mert a keletkező kondenzvíz desztillált víz és 0 C0 alatt azonnal belefagyna a normál kondenzvíz csőbe, majd a kültéri egység alján folyna. Rosszabb esetben a kültéri egység feltelne és eljegesedne a kondenzvíztől, mely a ventilátort károsíthatja, és egyéb szétfagyást okozna a kültériben.

Mégis hogyan lehet fűtésnél a kültéri egységből a kondenzvizet elvezetni?

Igen van rá megoldás! A kültéri egység aljából elvezető kondenzvíz csőbe integrált, termosztáttal vezérelt vízmentes fűtőszállal. A megoldás plusz költséggel jár, függ a cső hosszától és a kiépítési körülménytől, és a klíma berendezés típusától.

Miért áll meg időnként a klíma beltéri egységének ventilátora, hiszen még el sem érte a beállított hőmérsékletet?

A klíma kültéri egységében elhelyezett szenzor-ok érzékelik mikor a kültéri egység lederesedik és ilyenkor a készülék leolvasztási fázisba kapcsol a (meleg) hőenergiát a kültéri egységre kapcsolja és az ott a hűtőbordákon képződött deresedést leolvassza. A leolvasztás időtartamáig a beltéri egység légterelő lamellája horizontális állapotban áll, a ventiláció a beltéri egységben lelassul, majd teljesen le is állhat. A leolvasztási stádium befejeztével automatikusan felmelegszik a beltéri egység majd fokozatosan megindul újra a ventiláció, a légterelő lapát a beállított pozícióba áll.

Milyen gyakran kapcsol a kültéri egység leolvasztási üzembe?
Leolvasztáskor lehet zajosabb a kültéri egység?

A leolvasztási fázis gyakorisága és időtartama, függ a külső hőmérséklettől, és a páratartalomtól is. A kültéri egység fűtés üzembe és leolvasztáskor valóban hangosabban üzemelhet mint, hűtés esetén, ez a szerkezetükből, működésükből fakad, függ továbbá a készülék típusától és az elhelyezésétől is.

Miért nem pontosan azon a hőmérsékleten kapcsol ki a fűtés amit beállítottunk?

Gyakran felmerülő kérdés a helységben elhelyezett hőmérőhöz képest eltérő hőmérsékletig működik a klíma. Ez természetes folyamat elsősorban függ a légtér méretétől a beltéri egység mennyezettől és oldal falaktóli távolságától, és a helység berendezési tárgyainak elhelyezkedésétől is. A klíma fűtés közben áramló levegő miatt, más hőmérsékletű lehet az elhelyezett hőmérő környezetében lévő levegő, mint a beltéri egység által beszívott levegő hőmérséklete.
Az eltérés több fok is lehet ezt gyedileg ki lehet ki tapasztalni, és ennek függvényében beállítani a készüléken a hőfokot.

Mit jelentenek a klíma távirányítón az üzemmód jelek?


Az angolul COOL hűtés üzemmódot jelöl hócsillag jellel,
A DRY szárítás üzemmódot jelent csepp jellel,
A FAN légtisztítást üzemmódot jelent ventilátor jellel,
A HEAT fűtés üzemmódot jelent napocska jellel.

Gyakran előfordul, hogy fordítva gondoljuk, a napocska fűtést jelenti, a hócsillag pedig a hűtést.